Hillman Hunters

StedHallingmarken, Nesbyen
DatoTorsdag 07.07.22
Tidspunktkl 20:00

Hillman Hunters åpner Hallingmarken 2022.

Hillman Hunters fra Hallingdal står ferdig oppvarma på grensen til det overtente, superklare til å starte Hallingmarkens første åpningsdag på tre år! Det som begynte med ei kanne kaffe og to kassegitarer har raskt utviklet seg til å bli et anerkjent og ettertraktet band med et utall spillejobber og plateslipp notert på CV`en i vår.

En lovnad om noe stort i emning, kom ved bandets smått fenomenale opptreden på Hallinglarm i 2019. Koronapausa ble brukt til å snekre sammen låter til et solid byggverk av et debutalbum titulert «Aule», som har rullet jevnt på manges Spotifylister og bilradioer.  Tekstene er i god hallingånd skrevet på dialekt og beskriver både små hverdagshendelser og store romantiske følelser med en original og modig poesi, som umiddelbart smetter inn øret til hjernen og forblir der som smilende ettertanker.

Låtene har gjenkjennelig Aalton-snert med en solid fjøsstøvel planta i bluesbåsen. Genene fra Nesbyens mange bluesband og Finn-Tore Lindahl merkes, sammen med råskapen og fukten fra Aaltons gitarspill. Men musikken er også tatt videre ut i nytt friskt pop- og Americana-land. Både tekst og melodimessig føles det i blant som et møte mellom vestkant DeLillos og innlands Hellbillies -som jo er helt naturlig at finner sted på Nesbyen.  «Sangen din» omtalt i anmeldelse som en diamant av en låt, kunne utvilsomt vært en Norsktopp-vinner på 80/90-tallet.

Hillman Hunters leverer massivt trøkk på scena med Nesbyens svar på Plant/Krauss (Reime/Rodegård) på kor, grisefine soloparti fra nevnte Aalton og Hovden på tangenter, fjellstøtt komp fra Modalen og Gjøstein, og vokal med klar og troverdig formidling av egne tekster fra Syversrudengen.  Dette vil treffe som en innertier på Hallingmarkens konsertsugne og feststemte publikum i alle aldrer og fasonger.

Bandet består av:
Roger Syversrudengen: vokal/gitar
Knut Aalton: diverse gitarer
Geir Hovden: tangenter og kor
Hans Petter Modalen: trommer
Hallvard Gjøstein: bass
Leif Inge Reime: kor/munnspill
Anja Tollefsen Rodegård: kor