Katastrofe

StedHallingmarken, Nesbyen
DatoFredag 06.07.2018
Tidspunktkl 20:00

Hele Norges Petter?

Ja, absolutt. Men ikke bare fordi han har fått en solid fot i TV-stua via «Masterchef» og «Skal vi danse»

Katastrofe er først og fremst folkelige Fredrikstad-far som fyrer opp enhver fest – og gjør hverdagen festlig. Sjuke 150 millioner streams hos Spotify bekrefter populariteten. Det drøye tallet inkluderer Erik og Kriss («Pusterom») og Marcus & Martinus («Elektrisk»). Sistnevnte er den mest spilte norskspråklige sangen hos både Spotify og YouTube noensinne. Katastrofe har dessuten vært på VG-lista i 89 uker (!) og spilt på VG-lista-showene flere ganger.

Når 28-åringen ikke er på TV, på fest eller i studio og jobber med sine neste sanger, så lager og skriver han musikk for flere andre artister. For eksempel så har Madcon produsert av Katastrofe blitt lansert internasjonalt.

Resten av tiden finner du ham på reisefot. I fjor hadde Østfold-helten over 70 konserter i hele landet. Samt shows i Sverige. (Stinn brakke i Örebro for 1000 pers.)

– Allsanger for et drikkende publikum er noe jeg bevisst har gått inn for. Det er helt greit at jeg må litt utenfor Ring 3 før konsertene selges ut, ler Katastrofe.

– Jeg skriver ikke «oinka doinka»-låter for at Spellemann-gjengen skal kåre meg til tekstforfatter.

Hvordan er det å være en rølpete festfavoritt med en voksende fanskare som nå også inkluderer barn og mor og far?

– Selv om fylla har roet seg litt, i alle fall sånn tekstmessig (hehe), så passer konsertene mine best for ungdom og unge voksne på afterski og bøgdefester. Jeg er altfor glad i fest til å bli en anstendig barneartist, det får noen andre ta seg av, gliser Petter fornøyd.