Hallingmarken Nesbyen Årets arrangement i Hallingdal. Stor flott ute scene, populære artister, tivoli og markedsplass med store og små utstillere.

VAREMESSE MED TIVOLI OG TOPP ARTISTER

5. - 8. Juli 2018

KONTAKT OSS:

 

Telefon : 480 70300

 

firmapost@hallingmarken.no

 

Til Kontakt siden...

 

Kart og Kjøreanvisning...

Hallingmarken Nesbyen                      Årets arrangement i Hallingdal!

 

Hallingmarken jobber hele tiden for å forbedre seg og tilby det beste for utstillere, gjester og artister. Vår flotte utescene stod klar i 2003, mens et nytt og moderne servicebygg var klar for Hallingmarken 2004. Det jobbes året rundt for å booke de beste og mest populære artistene året rundt.

 

Det er mange aldersgrupper som skal nås, og det er stor bredde på artistene Hallingmarken presenterer hvert år.

 

JAN OLSEN

 

Ass. leder

Tlf. 4807 0300

e-post: firmapost@hallingmarken.no

NILS  EINAR GUDBRANDSPLASS

 

Økonomiansvarlig

Tlf. 9062 5126

e-post: nils@nilsnorge.no

TORE BEKKELUND

 

Plassansvarlig

Tlf. 91666604

e-post: tore.anskar.bekkelund@jbv.no

ENDRE STORHAUG

 

Underholdningsansvarlig

Tlf. 9225 3318

e-post: endre@maentreprenor.no

BJØRNAR ULSAKER

 

Sikkerhetsansvarlig

Tlf. 9718 1340

e-post: B.ulsaker@live.no

GEIR SPILDREJORDE

 

Teknisk ansvarlig

Tlf. 9167 8224

e-post: ge-spild@online.no

KAI SANDABRÅTEN

 

Scene og lydansvarlig

Tlf. 9757 3411

e-post: kai@blinkhus-sigdal.no

HELGE JENSEN

 

Leder

Tlf. 48070300

e-post: firmapost@hallingmarken.no

Hovedarrangører er Nesbyen Røde Kors Hjelpekorps og Nesbyen Idrettslag

Hallingmarkens historie

 

I 1968 ble den første Halling-Marken, som det het arrangert. Men Halling-Marken hadde en forløper i et arrangement som het Nes-dagen, og som ble arrangert på Hallingdal Museum. Bak dette arrangementet, som fant sted første gang i 1966, sto Nes Turisttrafikklag og Hallingdal Museum. Styret for Hallingdal Museum skriver i sin årsmelding for 1966 at arrangementet hadde cirka 1000 betalende tilskuere og at det ble vist en «ekte bufar» (flytting til seters), framsyning av klær, musikk og dans. Videre skriver styret at arrangementet var godt lagt opp, men at en kraftig regnbyge en time ut i arrangementet ødela mye. Man håper derfor på bedre vær neste gang.

 

Men i årsmeldingen for 1967 skriver styret at det også dette året ble arrangementet ødelagt av regnvær. Men de forteller ikke at fra og med dette året hadde Nes-Dagen blitt til Nes-Dagan, og at arrangementet var delt i to, med et marknadstorg i Nesbyen sentrum og et folkloreprogram på Hallingdal Museum. Bak denne endringen sto Nesbyen Turistkontors første turistsjef Rolf Vestvik. Han var en kreativ person med mange ideer, og det første han tok tak i var Nes-Dagen. Turistkontoret holdt til i «gamleskolen» som både hadde lokaler og god plass utenfor til salgsboder, scene og lignende. Siden det bare var en knapp måned fram til 29. juli som var bestemt som dato, utfordret Vestvik organisasjoner og privatpersoner ved å sende en budstikke fra lag til lag, fra person til person. De måtte skrive på hvor mye eller hvor mange som kunne delta på dugnaden for å få til scene, dansegulv, salgsboder og ikke minst, området ble gjerdet inn av et gedigent hongjerde. Alt ble ferdig i tide, og det ble hornmusikk, opptog, hestedrosje, rideturer, lilleputtekspress, underholdning fra scenen med Carsten Byhring i spissen og til slutt dans. Deretter nattklubb på Østenfor Hotel.

 

Dermed var grunnlaget for Hallingmarken lagt, for da Nes-Dagen skulle arrangeres neste år, d.v.s. i 1968, var navnet endret til Halling-Marken, samt at arrangementet var utvidet til 5 dager. For øvrig var opplegget som året før, med et delt arrangement med markedstorg i sentrum og et folkloreprogram på Hallingdal Museum.

Et av høydepunktene under denne marken var for øvrig sjøsettingen av båten M/S Beia. Den største og siste farkost tilhørende det nystiftede Hallingdal Forenede Dampskipselskap. Alt sammen produkter av turistsjef Vestviks flom av ideer og kreativitet

 

 

Copyright © 2015 Hallingmarken.

All Rights Reserved.

 

Made with Adobe Muse

Postboks 35, 3541 Nesbyen        -        Org nr NO 975 414 175 MVA         -        Mob 48 07 03 00        -        Send e-post       -        Nettansvarlig: Harald Holum